Перемикач режиму перегляду сайту
Збільшений розмір шрифту Великий розмір шрифту Нормальний розмір шрифту
Чорно-білий В сірих відтінках Синьо-голубий
Нормальний режим
+38-067-406-53-92
Приймальна комісія
відділ оргроботи
+38-067-503-64-52
+38-067-328-28-22
Viber відділу обліку
+38-067-500-68-36
+38-067-242-71-34
Київ, вул. Львівська, 23 office@uu.ua
Група: Новини освіти

Оксфордське тестування в Полтавському інституті економіки і права

З метою популяризації англійської мови як найпоширенішої іноземної мови та для визначення рівня знань серед учнів 9-х, 10-х і 11-х класів 15 та 16 квітня 2019 року на базі Полтавського інституту економіки і права Університету «Україна» були проведені Оксфордські тести. Учнівська молодь мала змогу визначити свій рівень знань, що є актуальним перед здачею ДПА та ЗНО.

У тестуванні взяли участь учні 3-ї та 38-ї школи в кількості 100 осіб. Кожен виявив велику зацікавленість як у визначенні свого рівня, так і в подальшому поглибленому вивченні. Після проведення тестування були отримані такі результати: 5% - С1, 20% - В2, 35% - В1, 20% - А2 и 20% - А1.

Отже, за результатами проведених заходів можна зробити висновок, що у наш час з'являється все більше і більше охочих знати іноземні мови. Вони розуміють важливість їх вивчення, замислюються про ті переваги, які дає знання іноземних мов культурній людині.

Учням, які вбачають іноземну мову в майбутньому професією і хочуть її удосконалювати і надалі, було запропоновано навчання в Полтавському інституті економіки і права на спеціальності 035 «Філологія (переклад)». Адже кожного року на кафедрі перекладу та іноземних мов викладають фахівці з лінгвістики, методики, творчого письма від Корпусу миру в Україні та освітньої програми Оксфорд класу, уможливлюючи живе спілкування з носіями мови та вивчення річних або семестрових дисциплін за новими закордонними методиками.

Специфіка професії перекладача:

  • можливість самореалізації в будь-яких галузях: письмовий переклад, перекладач-синхроніст, усний або послідовний переклад, переклад фільмів, книг, журналів;
  • робота в галузі журналістики, туристичних фірм, PR-компаній, менеджменту;
  • можливість спілкуватися з різними людьми і вивчати культури інших країн.

Професія перекладача визнана однією з найпрестижніших. У перекладачів є свої спеціалізації: хтось займається тільки письмовим перекладом, працює з художніми, науковими, публіцистичними, технічними текстами, статтями і документами.


Підрозділ: Полтавський інститут економіки і права

до списку новин