Перемикач режиму перегляду сайту
Збільшений розмір шрифту Великий розмір шрифту Нормальний розмір шрифту
Чорно-білий В сірих відтінках Синьо-голубий
Нормальний режим
+38-067-406-53-92
Приймальна комісія
відділ оргроботи
+38-067-503-64-52
+38-067-328-28-22
Viber відділу обліку
+38-067-500-68-36
+38-067-242-71-34
Київ, вул. Львівська, 23 office@uu.ua
Група: Особисті здобутки

Наймолодший призер паралімпіади з «України»

Олександр Казік двічі виборов «срібло» на Паралімпійських іграх

Олександр Казік став першим українським тотально незрячим призером паралімпійських ігор. Він двічі виборов срібло Паралімпійських ігор 2018: у командній та в індивідуальній гонках у біатлоні. І спромігся це зробити у досить молодому для паралімпійців віці – лише у 21 рік.

Олександр – студент магістратури Вінницького інституту Університету «Україна», спеціальність «Фізична терапія та ерготерапія», інформує Vlasno.info.

«Добре, що у Вінниці є такий інститут, як Ваш», – звернувся до директора інституту тренер Олександра Марцин Кучерявий. – Я хочу Вам подякувати за Вашу діяльність. Якби не Ви – я би не знав, де наш Саша зміг би вчитись. А ним зараз пишається не лише вся Вінниця, а й Україна».

Познайомитись із гордістю Вінниччини Олександром Казіком 31 березня 2018 р. міг будь-хто. Адже у цей день у рідному Вінницькому інституті Університету «Україна» проходив День відкритих дверей – «Історії успіху наших студентів і випускників».

Цього дня своїми історіями успіху з абітурієнтами, студентами, гостями інституту ділилися також інші випускники інституту, які досягли успіху всупереч складним життєвим обставинам.

Випускник інституту, магістр з «Фізичної реабілітації», учасник дефлімпійської збірної України, неодноразовий світовий призер із греко-римської боротьби та дзюдо Антон Слушний за допомогою перекладача-дактилолога розповів про свій шлях до успіху. Коли ти не чуєш, але своїми досягненнями робиш так, що про тебе чує вся країна, – це саме про Антона. Антон Слушний – неодноразовий учасник дефлімпійських ігор. На ХХІІІ літніх Дефлімпійських іграх у Туреччині 2017 р. Антон здобув бронзову нагороду в особистому заліку та бронзову нагороду в командному заліку в категорії більше 100 кг. і був нагоджений Орденом України «За заслуги» ІІ ступеня.

Студент магістратури спеціальності «Психологія», винахідник і людина, досягнення якої внесені у Книгу рекордів України, людина Року за версією телеканалу «1+1», Юрій Млодзяновський переконаний, що усі досягнення – результат важкої праці, але не менш важлива і віра в перемогу та підтримка близьких людей. Для Гоші, як він себе називає, фізичні проблеми не є перешкодами: сьогодні це кваліфікований психолог, а ще й винахідник, який понад вісім років працював над створенням багатофункціонального візка. Гоша сам є постійним користувачем такого пристрою для пересування, тому поставив за мету створити зручний електромобільний візок із нижчою собівартістю та можливістю пересування по бездоріжжю. Винахід має низку конструкційних переваг і є доступним для тих, хто потребує особливого комфорту. 2017 р. незвичайний для Юрія ще й завдяки новому досягненню – сходженню на Говерлу, що стало можливим завдяки самовідданій та щирій дружбі з Євгеном Савіновим, який виніс на Говерлу Гошу практично на своїх плечах. За непростим сходженням хлопців стежила вся Україна.

Випускниця бакалаврату за спеціальністю «Інформаційна діяльність, бібліотечна та архівна справа» та студент магістратури спеціальності «Соціальна робота», благодійниця і волонтерка, переможниця цьогорічного конкурсу «Жінка Вінниччини» Мирослава Слободянюк наголосила на важливості освіти для кожного, а також поділилася своїми рецептами перемоги.

«Ми пишаємося успіхами своїх студентів і випускників. Адже це так важливо, що навіть у тих складних умовах, в яких сьогодні перебуває Україна, наші студенти і випускники потрібні на ринку праці. На них сьогодні є великий попит роботодавців. Уже на старших курсах бакалаврату більшість із них працює за фахом, і це є найкращим показником якості отриманої освіти», – коментує докторка педагогічних наук, директорка, професорка Вінницького інституту Університету «Україна», депутатка Вінницької міської ради Ганна Давиденко. – Традиційно на дні відкритих дверей ми завжди запрошуємо найбільш успішних студентів та випускників, щоб вони розповіли іншим студентам та майбутнім абітурієнтам про свої успіхи, поділилися знахідками і застерегли від невдач. Випускники 2017 року для нас особливо важливі, адже більшість із них менше ніж через рік після випуску вже знайшли себе у професійній сфері, вони навчаються і навчають інших».

Кафедри інституту презентували майбутнім студентам найпопулярніші сучасні професії. Представники роботодавців розповіли про цікаві можливості працювати і навчатися одночасно, а також про працевлаштування після навчання.

Фото надані Ганною Давиденко

 

Джерело: http://vlasno.info/suspilstvo/dopomoga/osvita/item/23621-naimolodshyi-pryzer-paralimpiady-z

 


Підрозділ: Вінницький соціально-економічний інститут

до списку новин