Перемикач режиму перегляду сайту
Збільшений розмір шрифту Великий розмір шрифту Нормальний розмір шрифту
Чорно-білий В сірих відтінках Синьо-голубий
Нормальний режим
+38-067-406-53-92
Приймальна комісія
відділ оргроботи
+38-067-503-64-52
+38-067-328-28-22
Viber відділу обліку
+38-067-500-68-36
+38-067-242-71-34
Київ, вул. Львівська, 23 office@uu.ua

Literature Green Way Fest

23 березня в Університеті "Украина" відбулася акція Literature Green Way Fest (частина 1)

Мета акції - привернути увагу до сучасного стану екології. Виокремити основні проблеми сьогодення і разом знайти їх вирішення. Закликати до ціннісного з бережливого ставлення до природних ресурсів нашої планети, чистоти Країни, міста, своєї вулиці. Адже зміни починаються з нас самих!

Учасниками якої стали студенти, викладачі, представники бібліотеки та небайдужі гості.
Акція «Literature Green Fest» це своєрідний меседж від природи в «літературній формі». Таку акцію було започатковано літературно-дослідницьким клубом «Золоте перо» і проведено у 2018 році.

На акції виступили:
Вероніка Антонюк – керівник клубу «Золоте перо», яка наголосила на основних проблемах сьогодення екологічного характеру. З причинами та наслідками людської безвідповідальності по відношенню до оточуючого нас світу.

Мирослава Дячинська – викладач кафедри української мови та літератури з темою доповіді «Мій біль – Чорнобиль». Вона наголосила, що окрім збереження довкілля сьогодні, необхідно пам’ятати помилки людства у минулому, аби у майбутньому їх не повторювати. Також, слід пам’ятати і шанувати пам'ять всіх тих Героїв, які змогли нейтралізувати техногенну катастрофу і ціною свого життя зберегли наше сьогодення. Мирослава Владиславівна закликала до свідомого і ціннісного ставлення до екології, здоров’я та природи взагалі.

Світлана Козлова - заступник керівника клубу «Золоте перо». Доповіла про головні чинники забруднення на побутовому рівні. Також запропонувала варіанти рішення - як от використання екоторбин, паперових пакунків та екологічно чистого транспорту. Окрім того, розповіла киянам про чудову ініціативу, започатковану Центральноукраїнський державний педагогічний університет ім. В. Винниченка та Олександр Анатолійович Рацул у м.Кропивницький під назвою Перший міський фестиваль соціальної реклами у Кропивницькому, де було представлено роботи небайдужих до стану навколишнього середовиша містян. Адже це відмінна практика, коли жителі міста самі визначають найактуальніші проблеми і разом шукають шляхи їх вирішення. На майбутнє було б прекрасно, аби такі фестиалі та інформативні кампанії ширилися містами Країни, аби змінювати свідомість людей, впливати на формування цінностей молодого покоління та їх соціально-екологічної відповідальності.

Цікавою та інформативною була книжкова презентація від бібліотеки ВМУРОЛ, яку провели провідний бібліотекар Людмила Олександрівна та заступник директора Колічук Людмила Олександрівна. Колектив бібліотеки ознайомив присутніх з книжковими виданнями де розкривається питання ціннісного ставлення, збереження та запобігання руйнування екології нашої планети.

Вирубування лісів, забруднення лісів, викидання у навколишній простір відходів різного характеру, зокрема пластику і продуктів двигунів внутрішнього згорання призводить до руйнування, а отже поступового знищення атмосфери і довкілля взагалі. Ці екологічні проблеми забирають у нас найцінніше – природу. Ту природу, яка чарувала й чарує. Природу, яка для всіх нас стала матір’ю і годувальницею.

І в кожного нас був, є і буде вибір – продовжувати робити те, що робили завжди, чи починати щось змінювати в собі. Вчитися жити без відходів.

Працювали у формі конференції: спочатку слухали доповіді а далі - у форматі вільного мікрофону, де всі небайдужі мали можливість додати щось своє або обговорити вже сказане.

Підсумовуючи вищесказане, зазначимо, що однієї такої акції недостатньо. Але головне почати і робити справу далі.

Саме тому, літературно-дослідницький клуб «Золоте перо» шукає поповнення! Ви небайдужі до екологічної ситуації в країні? Ви творча особистість? Готові мінятись і змінювати? Тоді нам по дорозі! За деталями участі звертатись до

А поки ми передаємо свій меседж іншим навчальним закладам України. Давайте разом дослідимо проблему і знайдемо способи її нейтралізації!!!

Всі дописи і звіти з теми просимо викладати з хештегом #SaveEarth
Інформацію підготували:
Голова ЛДК «ЗОЛОТЕ ПЕРО» Вероніка Антонюк
Заступник Світлана Козлова

Дякуємо за підтримку кафедрі української мови, перекладу та сходознавства ВМУРОЛ УКРАЇНА за підтримку.

Передаємо акцію #SaveEarth іншим начальним закладам України

 


Підрозділ: ВІДКРИТИЙ МІЖНАРОДНИЙ УНІВЕРСИТЕТ РОЗВИТКУ ЛЮДИНИ «УКРАЇНА»

до списку новин