Перемикач режиму перегляду сайту
Збільшений розмір шрифту Великий розмір шрифту Нормальний розмір шрифту
Чорно-білий В сірих відтінках Синьо-голубий
Нормальний режим
+38-067-406-53-92
Приймальна комісія
відділ оргроботи
+38-067-503-64-52
+38-067-328-28-22
Viber відділу обліку
+38-067-500-68-36
+38-067-242-71-34
Київ, вул. Львівська, 23 office@uu.ua
Група: Новини міжнародної діяльності

Закордонне стажування

З 17 по 22 березня завідувач кафедри екології та інформаційних технологій Мелітопольського інституту екології та соціальних технологій, доцент, кандидат біологічних наук Наталія Миколаївна Сурядна брала участь у закордонному стажуванні «Проектний підхід у діяльності сучасного закладу освіти: вплив співпраці з бізнесом на розвиток економіки», яке було організоване Центральноєвропейською академією навчань та сертифікації (Фундація CEASC).

Загалом стажування пройшли 16 учасників із усієї України.

У перший день стажування відвідали Академію Ignatianum у Кракові, де відбулися зустрічі з віце-ректором закладу Prof., Dr. hab. Artur Wolek, фахівцем проектного офісу з питань реалізації міжнародних проектів Staszek Alwasiak та представником реального бізнесу Stanislav Iwan. Також у перший день стажування Президент фундації CEASC Микола Смолінський розповів про можливості пошуку партнерів для реалізації наших проектів, про процедуру оголошення конкурсів та як готуватися до роботи в міжнародних проектах.

19 березня відбувся не менш цікавий візит до Європейського університету у Кракові. Це приватний навчальний заклад, котрий входить до консорціуму із 17 закладів освіти. Він має понад 20 програм післядипломної освіти в різних напрямках, окрім того, що готує бакалаврів та магістрів.

Керівниця напрямку післядипломної освіти Анна Колодзінска-Олексій розповіла нам про те, як заклад освіти може почати заробляти на власній діяльності. Зокрема, щодо організації додаткових курсів, тренінгових програм, воркшопів, як залучити до співпраці бізнес, як вибудувати свій маркетинг на ринку освітніх послуг Вразила нас і пішохідна екскурсія по Кракову. Це надзвичайно чарівне місто зі своєю величною історією.

Ректор Теологічного інституту Католицького університету в Ружомберку, Doc. ThDr. Peter Majda, PhD, привітав нашу групу у приміщенні одного з найстаріших університетів Словаччини на Спішській Капітулі. Професори університету PhDr. Zuzana Budayova та doc. PhDr. Janka Bursova поділилися досвідом реалізації проектів, які стосуються актуальної для їх країни проблеми. Це соціальна робота в широкому її розумінні та роботи з ромським населенням.

А Ks. Prof Amantius Akimiak розповів про можливості публікацій у міжнародних виданнях наукових праць у Словаччині, Великобританії, Швейцарії та інших партнерських наукових виданнях.

Все це відбувалось у Левочі. Це містечко у Словаччині – як Ватикан в Італії. Здивувало ставлення цих людей до нас. Екскурсію для нас проводив колишній ректор. Ми побачили велич соборів і костьолів. Сам папа римський відвідував це місце.

Керівник відділу міжнародної співпраці Gyula Sümeghy розповів про специфіку навчального закладу та про 4 подані нещодавно проекти до фондів ЄС. Тут, в урочистій обстановці, ми отримали сертифікати.

Краків, Левоча, Будапешт – міста, в яких вдалося не лише повчитися та поспілкуватися з цікавими людьми, але й вдихнути історію та отримати позитивний заряд енергії для втілення планів!


Підрозділ: Мелітопольський інститут екології та соціальних технологій

до списку новин