Перемикач режиму перегляду сайту
Збільшений розмір шрифту Великий розмір шрифту Нормальний розмір шрифту
Чорно-білий В сірих відтінках Синьо-голубий
Нормальний режим
+38-067-406-53-92
Приймальна комісія
відділ оргроботи
+38-067-503-64-52
+38-067-328-28-22
Viber відділу обліку
+38-067-500-68-36
+38-067-242-71-34
Київ, вул. Львівська, 23 office@uu.ua
Група: Новини освіти

Полілог на тему «Світ врятує освіта і освіченість»

Студенти кафедр фізичної реабілітації, фізичного виховання та соціальної роботи провели полілог на тему «Світ врятує освіта і освіченість».

«Навчати народ – значить робити його кращим; просвіщати народ – значить підвищувати його моральність; робити його грамотним – значить цивілізувати його» - це мудра думка відомого французького письменника В. Гюго.

Сьогодні ці завдання реалізують інституції освіти. Живемо в 21 ст. – в епоху високих технологій, наукового прогресу, які вимагають грамотного людського потенціалу з високим рівнем освіти, що є основною умовою нарощування інтелекту нації; самостійності, конкурентоспроможності на світовому ринку. Освіта нації – основний соціальний капітал.

Сьогодні освіта має відповідати світовим стандартам. Відповідно до європейських стандартів освіченою є людина, яка має володіти не лише професією, а й п’ятьма європейськими мовами; комп’ютером; демократичним світоглядом; фундаментальною культурою.

«Існує одна насолода в житті – навчатись!» – зазначав італійський поет Франческо Петрарка. Так, освіта допомагає пізнати світ і краще пізнати самого себе. Серед важливих етапів становлення людини навчання займає першу сходинку. Саме воно є запорукою розвитку ефективного суспільства. Вивести нашу країну на передові позиції можливо завдяки «інтелектуалізації» українського суспільства. Цьому сприяють і ті реформи, які ідуть в нашій освіті.

Освіта сьогодні – це трансляція знань та їх інформація, а потрібний курс – ключі – компетентнісні навички критичного мислення, самостійна робота, висока якість знань, які так необхідні людині в 21 столітті.

Ці питання стали предметом полілогу на тему «Світ врятує освіта і освіченість», який провели студенти кафедр фізичної реабілітації, фізичного виховання та соціальної роботи.

Розпочався захід із інтелектуального марафону «Мудреці про освіту».

В дебатах звучали актуальні питання даної теми: «Суть вищої освіти у формуванні світогляду студентів» (Бабенко В.), «Основні механізми реформування освіти» (Дробишева Г.), «Стратегія формування освіти до 2020 року» (Володіна І.), «Освітні навички для майбуття» (Корсун Т.) та ін.

Урочисто прозвучали рядки поезії Миколи Даника «Освіта – освіти і просвіти» у виконанні студенток групи 11 фр Георгієвської Вероніки, Тушної Вікторії, Калініної Анни.

З інтересом зустріли пропозицію про написання «Листа Президенту – про проблеми вищої освіти» (роль Кошового виконував Фелікс Лєвонтінцев – гр. 21 фр).

Підтримана була пропозиція про складання «Листа до себе в майбутнє».

До вподоби прийшлася «Гра зі смаком».

Завершили полілог цікавою притчею «Надія є». Так, надія Є. Бо ми впевнені, що саме інтелект, освіта, інформація, новітні технології – ось перепустка до «золотого мільярда» завтрашнього дня.


Підрозділ: Полтавський інститут економіки і права

до списку новин