Перемикач режиму перегляду сайту
Збільшений розмір шрифту Великий розмір шрифту Нормальний розмір шрифту
Чорно-білий В сірих відтінках Синьо-голубий
Нормальний режим
+38-067-406-53-92
Приймальна комісія
відділ оргроботи
+38-067-503-64-52
+38-067-328-28-22
Viber відділу обліку
+38-067-500-68-36
+38-067-242-71-34
Київ, вул. Львівська, 23 office@uu.ua
Група: Новини освіти

Урок мислення на тему «Пасіонарна педагогіка серця В.О. Сухомлинського – педагогіка XXI ст.»

Сьогодні Україна і весь світ сприймає спадщину В.О. Сухомлинського як вершину педагогічної майстерності, в якій провідне місце займає ідея гуманізму. Серед найважливіших гуманістичних педагогічних ідей В.О. Сухомлинського любов до дитини, розроблення демократичних засобів навчання і виховання, розвиток ідеї «радості пізнання» та ін.

Творчість В.О. Сухомлинського порівнюють із вічно зеленим деревом, у якого гнучкі коріння, міцний стовбур і розлога крона, гілки якої з року в рік дають нові пагони. В.О. Сухомлинський відзначав, що освітній заклад стає справжнім вогнищем культури лише тоді, коли в ньому панують 4 культи і культ людини, культ Батьківщини, культ книги, культ рідної мови.

Студентам спеціальності 016 «Спеціальна освіта» не просто треба вивчати, але й намагатись глибше проникнути в світ В.О. Сухомлинського, адже саме ця людина могла випередити майбутнє.

До 100-річчя з дня народження великого Добротворця був проведений «урок мислення» на тему «Пасіонарна педагогіка серця В.О. Сухомлинського – педагогіка ХХІ ст.».

У програмі «Уроку мислення» звучали думки студентів про зміст виховання особистості за педагогічним доробком В.О. Сухомлинського. Серед них: людиноцентристська ідея педагогічної творчості Добротворця; проблеми виховання всебічно розвиненої особистості; сутність азбуки моральної культури; ставлення до краси в природі і суспільстві, енергія добра і творення учительського слова та ін. питання педагогіки.

Своїми думками поділилися студенти груп 21ФР, 51ФРЗ(маг.): Чернов В., Тушна В., Миколаєнко О., Малицька К., Суржинська Н., Копилець І. Звучали на «Уроці мислення» поетичні рядки про Василя Олександровича «Велике серце, що горить любов’ю» у виконанні студентів гр.11ФР, 51ФРЗ(маг.) Калініної А., Георгієвської В., Соханя М. А студенти гр.21ФР Малицька К., Даниленко В., Малетич Я., Левонтівцев Ф. розповіли казки В.О. Сухомлинського, в яких він блискуче охарактеризував як «свіжий вітер, що роздмухує вогник думки і мови» вони безмежно послугують майбутнім фахівцям спеціальної освіти як виховна технологія формування ціннісних орієнтацій.

Підсумком уроку став фільм «Серце віддаю дітям». Бібліотека інституту підготувала книжкову виставку «В.О. Сухомлинський – великий педагог сучасності».


Підрозділ: Полтавський інститут економіки і права

до списку новин