Перемикач режиму перегляду сайту
Збільшений розмір шрифту Великий розмір шрифту Нормальний розмір шрифту
Чорно-білий В сірих відтінках Синьо-голубий
Нормальний режим
+38-067-406-53-92
Приймальна комісія
відділ оргроботи
+38-067-503-64-52
+38-067-328-28-22
Viber відділу обліку
+38-067-500-68-36
+38-067-242-71-34
Київ, вул. Львівська, 23 office@uu.ua
Група: Новини освіти

Участь студентів напрямку 6.010203 «Здоров’я людини» (кафедри фізичної реабілітації та фізичного виховання) в історичному діалозі на тему «От, де, люде, наша слава, слава України»

«Тільки той народ, який вшановує своїх героїв, може стати великим». Це слова Костянтина Рокосовського, одного з найвидатніших полководців Другої світової війни. Вони актуальні й сьогодні, бо мають безпосереднє відношення і до наших предків, які завойовували світ своїм інтелектом, винаходами, відкриттями в різних галузях науки, мистецтва, поповнювали життєдайні сили українських криниць. Наша бездержавність довгий час не давала можливості по справжньому цінувати епохальні звершення, героїку своїх предків.

Книжка В. Сергійчука «Що дала Україна світові» (про вклад українців у розвиток світової науки, техніки, культури, освіти) є гарним підґрунтям для виховання нашої молоді, «світочем для їх моральності, для олюднювання світу речей і через ставлення до них», бо саме так формуються моральні цінності людини.

Історичні діалоги на тему «От, де, люде, наша слава, слава України» послужили осердям для розмови студентів про діяльність наших славетних земляків-полтавців. Серед них – Г. Сковорода, М. Драгоманов, М. Міхновський, С. Петлюра, М. Башкірцева, М. Березовський, М. Лисенко, О. Бутовський, Ю. Кондратюк, О. Засядько, М. Пильчиков, Р. Кириченко та інші (модератор заходу – кандидат історичних наук, доцент Бойченко Л.Д.). У форматі заходу звучали уривки з філософського твору Г. Сковороди «Про істинне щастя в душі», цитати з промови С. Петлюри, що «патріотизм – це активна любов до своєї Вітчизни, до свого народу; це благородні устремління сина народу заслужити це ім’я».

Цікава була розповідь Георгієвської Вероніки (гр. 11 СО) на тему «Всесвіт – це я» про відому художницю-землячку М. Башкірцеву. Позитивним було те, що кожен студент зробив презентацію до свого виступу. Звучали мелодії М. Лисенка, М. Березовського, М. Дунаєвського та ін.

Можна було побачити і репродукції картин великих українських художників, послухати пісні нашої улюбленої Раїси Кириченко.

Кафедра фізичної реабілітації та фізичного виховання висловлює подяку провідному бібліотекарю відділу читання та естетичного виховання Полтавської обласної бібліотеки для дітей ім. П. Мирного Чижик Л.В. за виставку книжок про славетних полтавців. Вони у різних напрямках розвитку цивілізації проявляли себе найуспішнішими вченими, конструкторами, письменниками, політиками, митцями.

Хочеться вірити, що наша молодь буде пам’ятати та продовжувати традиції кращих синів і дочок рідного краю, зміцнювати «нашу славу, славу України», як заповідав Великий Кобзар.


Підрозділ: Полтавський інститут економіки і права

до списку новин