Перемикач режиму перегляду сайту
Збільшений розмір шрифту Великий розмір шрифту Нормальний розмір шрифту
Чорно-білий В сірих відтінках Синьо-голубий
Нормальний режим
+38-067-406-53-92
Приймальна комісія
відділ оргроботи
+38-067-503-64-52
+38-067-328-28-22
Viber відділу обліку
+38-067-500-68-36
+38-067-242-71-34
Київ, вул. Львівська, 23 office@uu.ua

Відкритий лист-звернення

ЗАВАНТАЖИТИ Відкритий лист

Всі, кого обурює, що таке може відбуватися в нашій державі, трудові колективи, громадські, міжнародні організації, благодійні фонди та інші структури, які хочуть підтримати Університет "Україна", підписуйте даний лист та надсилайте на електронну адресу - univ.ukraine@gmail.com

Ваша підтримка дуже важлива!

Cподіваємось,що відродження "великої" України почнеться з припинення беззаконня в "малій" Україні - Університеті "Україна"!

 

повний текст листа, якщо немає можливості завантажити

 

Президенту України,

Голові Верховної Ради України,

Прем’єр-міністру України

 

  

Відкритий лист-звернення щодо неправового захоплення приміщень Університету «Україна»

 

Ми, хто вже підтримав цей лист, і ті, хто по мірі ознайомлення з ним приєднується до його підтримки, обурені неправомірними діями зацікавлених осіб, які незаконно захопили будівлю Університету «Україна».

Увечері 7 серпня 2018 року групою «тітушок», які були підвезені чотирма автобусами, по-бандитськи грубо були захоплені приміщення і заблокована робота трьох корпусів.

Цей, здавалося б, незначний інцидент у масштабах України, а тим паче Європи, є, насправді, яскравим віддзеркаленням невпорядкованості цивільно-правових відносин у нашій державі і наштовхує на сумні висновки, а саме, що фінансово-економічна, банківська, судочинна, правоохоронна та інші важливі системи в державі працюють неефективно, соціальний рівень життя людей знижується, а недовіра до всіх гілок влади зростає.

Наведемо тільки один приклад розбою, що має місце в Університеті «Україна».

Для створення сучасної матеріально-технічної бази Університет «Україна» оформив у червні 2008 року кредит у публічному акціонерному товаристві «Комерційний банк «Хрещатик». Але 2 червня 2016 року правлінням Національного банку України було прийнято рішення № 46 «Про ліквідацію ПАТ «КБ «Хрещатик». Розпочалася процедура ліквідації. У результаті проведення відкритих торгів лот придбало ТОВ «ФК «Фактор Плюс». Реалізацію викупу було здійснено з порушенням вимог чинного законодавства, починаючи з невизначеної оціночної вартості майна і закінчуючи порушенням процедури проведення торгів. Практичним результатом цих махінацій став продаж лоту структурі, яка була, з метою наживи, визначена ще до проведення відкритих торгів.

Незаконність організації та проведення торгів Фондом гарантування вкладів була оскаржена в окружному адміністративному суді міста Києва. Своїм рішенням суд зобов’язав Фонд гарантування вкладів відмінити рішення відкритих торгів (аукціону) від 29.08.2017 року щодо продажу прав вимоги ПАТ «КБ «Хрещатик». Зараз ця справа знаходиться на розгляді у Верховному Суді.

Після порушення законодавства на старті процедури і надалі продовжувалася вакханалія порушень законів і процедур, яка 07.08.2018 завершилася розбійним захопленням приміщень, майна, документації Університету «Україна» та особистих речей його працівників.

Про ситуацію із захопленням приміщення Університету “Україна” з перших днів і неодноразово, усно і письмово поінформовані: Міністерство освіти і науки України, Міністерство внутрішніх справ України, Служба безпеки України. Належної реакції отримано не було!

Тому ми звертаємося до Вас, головних очільників держави, з вимогою втрутитися у розв’язання цього інциденту і сприяти притягненню винуватців до відповідальності.

Колектив Університету «Україна», який за рахунок своїх власних коштів без копійки капіталовкладень держави створив чудову матеріально-технічну базу і за 20 років свого існування підготував близько 150 тисяч фахівців, у тому числі з-поміж них понад 10 тисяч людей з інвалідністю, заслуговує на високу повагу і державну підтримку. В основі діяльності цього закладу вищої освіти лежить висока жертовність, його власники відмовилися від дивідендів. По великому рахунку Університет «Україна» кредитних боргів уже немає, бо, взявши кредит у сумі 97 млн. грн., Університет повернув більше 150 млн. грн.

Шановні провідники нашої держави! У вас достатньо повноважень, щоб захистити від свавілля, в тому числі і від фінансового розбою, поки що єдиний заклад інклюзивної вищої освіти в Україні.

Цю ситуацію, яка склалася в державі і суспільстві ще до Вас, ви можете і зобов’язані виправити!

 

Професорсько-викладацький склад,

студенти та співробітники Університету “Україна”

 

Небайдужі громадяни України, громадські та політичні організації України, міжнародні гуманітарні організації, об’єднання та інші структури, приєднуймося!

 


Підрозділ: ВІДКРИТИЙ МІЖНАРОДНИЙ УНІВЕРСИТЕТ РОЗВИТКУ ЛЮДИНИ «УКРАЇНА»

до списку новин