Перемикач режиму перегляду сайту
Збільшений розмір шрифту Великий розмір шрифту Нормальний розмір шрифту
Чорно-білий В сірих відтінках Синьо-голубий
Нормальний режим
+38-067-406-53-92
Приймальна комісія
відділ оргроботи
+38-067-503-64-52
+38-067-328-28-22
Viber відділу обліку
+38-067-500-68-36
+38-067-242-71-34
Київ, вул. Львівська, 23 office@uu.ua

Університетське літо – 2018 Університету Україна

З місця події

Університетське літо – 2018

Уже не перший рік в останньому місяці весни до загальновідомих державних і релігійних свят наш навчальний заклад додає і своє – Університетське літо. Назва не змінюється, змінюється – вже вп’ятнадцяте – тільки рік. І сценарії дійства дуже схожі – адже йдеться про підсумки поточного навчального року. В основному, про здобутки студентів, але добрим словом і ведучі свята, й промовці згадують і наставників юнаків та дівчат. Адже молодь добивається успіхів у навчанні, громадській діяльності, науковій роботі завдяки постійній і вмілій підтримці, керівництві з боку викладачів, працівників усіх без винятку підрозділів університету.

За традицією місцем проведення фестивалю-конкурсу колектив обрав Маріїнський парк, його літню сцену. У запрошеннях було вказано і високу мету вже XV зібрання – популяризація інноваційних освітніх проектів, інклюзивного навчання та патріотичної і гармонійної особистості. Навіть до початку гала-концерту, тим, хто прийшов, приїхав на свято, було що подивитись. У програмі фестивалю були квести, майстер-класи, станційні ігри, виставки, в тому числі і книжкові. Гарними мелодіями радував присутніх, створюючи святковий настрій, учнівський духовий оркестр «Либідь» Київського міжрегіонального професійного коледжу з посиленою військовою підготовкою. Керує оркестром лише трохи старша за музикантів Ярослава Прокопенко.

 

До речі, культурній частині університетського фестивалю передувала на літній сцені парку «Мистецька палітра Києва», в якій узяли участь юні таланти з багатьох столичних навчальних закладів. Погода тривалий час сприяла музикантам, співакам, танцюристам. А потім почався дощ, який то припинявся, то знову нагадував про себе.

Тож нашим, університетським, талантам довелось пристосовуватись до прикрих реалій. Але ж труднощі й існують для того, щоб їх долати.

Звичайно, перед тим, як переглянути й оцінити різноманітні номери гала-концерту присутнім на святі розповіли про університет, його майже 20-річну історію. Це зробили виконуючий обов’язки керівника навчального закладу І.Т. Кучерявий і ведучі дійства базової структури університету Юлія Рибальченко (IV курс Інституту філології та масових комунікацій) і Руслан Магмет (третьокурсник факультету біомедичних технологій).

Програма гала-концерту була досить різноманітною і, на мою думку, викликала непідробний інтерес глядачів. Як і завжди,  присутніх зачарували 2 ліричні пісні у виконанні народної артистки України, доцента університету Світлани Мирводи. Щедрими оплесками нагородили присутні і лауреата багатьох міжнародних та всеукраїнських конкурсів співачку Тетяну Кисляк. До речі, гарно виступив і керований Т.Кисляк вокальний ансамбль народної пісні «Живиця».

Із міста Дубно до Києва дібрався цікавий жіночий гурт «Кумоньки». Нещодавно колектив став лауреатом Міжнародного фестивалю «Інтеграційні Майовке на Людове» Седлецького повіту Польської Народної Республіки. Відзнака заслужена, що й підтвердив виступ на київській сцені – гурт дуже гарно заспівав українські народні пісні «Гей, даваймо граймо» і «Сало».

Звичайно, наймасовіше були представлені на святі студенти багатьох підрозділів університету. Це – співаки Анна Топольська (Рівненський коледж), Ольга Бурлакова (Чернігівська філія), Інна Шкаруба і Жанна Омелич (Полтавський інститут економіки і права), до речі, Жанна лауреат багатьох пісенних конкурсів, Юлія Озерецька (Київ), Ольга Павлюк (Вінницький соціально-економічний інститут), Кароліна Корбут (Київ), Марина Спутай (Новокаховський гуманітарний інститут), вокальний ансамбль естрадної пісні «Веремія» (Київ).

А як же без танцюристів? Їх гарно представили студентки базової структури університету Лілія Алексейчук і Напдія Бабинець.

Гарні вірші подарували глядачам Лілія Стасюк (Луцький інститут розвитку людини), хмельничани Росина Сиротенко та Іван Гнідий, киянин Андрій Шадюк.

Добрих слів заслуговують гості фестивалю – гурт «Шпилясті кобзарі» і художній колектив ансамблю естрадно-спортивного танцю «Стелз».

Свято вдалося, вкотре підкресливши, що наймолодший в Україні вищий навчальний заклад багатий на таланти, і навчальні, і художні, що він міцно утверджується на вітчизняному освітньому небосхилі.

Світлини Костянтина Зозулі


Автор: Анатолій Урбан
Підрозділ: ВІДКРИТИЙ МІЖНАРОДНИЙ УНІВЕРСИТЕТ РОЗВИТКУ ЛЮДИНИ «УКРАЇНА»

до списку новин