Перемикач режиму перегляду сайту
Збільшений розмір шрифту Великий розмір шрифту Нормальний розмір шрифту
Чорно-білий В сірих відтінках Синьо-голубий
Нормальний режим
+38-067-406-53-92
Приймальна комісія
відділ оргроботи
+38-067-503-64-52
+38-067-328-28-22
Viber відділу обліку
+38-067-500-68-36
+38-067-242-71-34
Київ, вул. Львівська, 23 office@uu.ua

Університет "Україна" провів традиційний фестиваль "Університетське літо"

Університет на порозі літа

 

Нещодавно в самому центрі Києва, в Маріїнському парку Університет "Україна" провів традиційний фестиваль "Університетське літо". Метою заходу була популяризація інноваційних освітніх проектів, інклюзивного навчання та патріотичної і гармонійної особистості українського студента.

 

..."Студентське літо розгорта крило! Барвисті фарби та круті дороги!", - сказав би поет,-побувавши в Маріїнському парку на фестивалі "Університетське літо". Всі присутні, мабуть, у той вихідний день були не тільки поетами, а й художниками, талантами і просто щасливими людьми! Це свято треба було бачити очима, торкатися руками, і, відкривши серце, впустити його!

Вервечкою тягнулися по алеях парку довгі столи майстер-класів, що презентувалися інститутами Університету "Україна" та його філіями з усієї України.

Особливо приманював присутніх своїм національним колоритом стіл Дубенської філії університету. Чого тільки не було на ньому! Око радували пахучі вареники з картоплею та шкварками, хрумкі деруни з домашньою сметаною, часникові пироги, апетитне рожеве сало з тонкою шкірочкою та причаровували до себе кільця домашньої ковбаси! Почесні гості частувалися народними напоями! Пригощали дівчата в українських строях і, звичайно ж, керівник Дубенської філії університету Володимир Павлович Музика. Сонячне проміння так і стрибало то на червоних чобітках дубенських красунь, то на їхніх голівках, уквітчаних неймовірно строкатими віночками. Усміхнені і приязні україночки так і кликали до себе численних відвідувачів.

Сонце всміхалося на малюнках із петриківським розписом, біля столів майстер-класу коледжу "Освіта", до якого не зменшувалася велика черга бажаючих спробувати себе в такій тонкій справі, як петриківський розпис. Особливо дуже багато було дітей, які зачаровано вдивлялися в барвистий світ розпису і вперше пробували свої пензлики!

Не обійшли увагою відвідувачів заходу представники Інституту соціальних технологій Університету "Україна": міряли вагу, зріст, артеріальний тиск. До столів майстер-класів кафедри здоров’я людини та фізичного виховання підходили не тільки з цікавості, а й з необхідності: співробітниками інституту проводилося діагностування усіх бажаючих, після чого студентом 5 курсу Іваном Сесем проводився лікувальний масаж і рекомендувався курс низки доступних фізичних вправ для поліпшення кровообігу та покращення роботи центральної нервової системи.

Інститут права та суспільних відносин Університету "Україна" за неповних півдня прийняв до 50 чоловік відвідувачів. Як правило, зверталися до Станіслава Куценка, начальника головного територіального управління юстиції м. Києва, з надією отримати консультацію і правову допомогу з тих питань, які є особливо наболілими: з сімейного права, житлового права, щодо житлово-комунальних послуг, субсидій тощо.

Цвяхом програми майстер-класу Інституту права та суспільних                               відносин була  виїздна криміналістична лабораторія. Прямо тут, у парку, складалися  фотороботи, бралися відбитки пальців бажаючих, проводилося дослідження на детекторі брехні. Натовп цікавих глядачів і учасників, затамувавши подих, слідкував за кожним рухом і дією криміналістів.

Цікавість відвідувачів викликав майстер-клас Факультету біомедичних технологій: на очах у споживачів проводилась технологічна оцінка якості продуктів.

На цьогорічному фестивалі для киян була безвідмовна можливість отримати безоплатну консультацію з будь-яких юридичних питань, їм роз’яснювалися їхні права та обов’язки, і, звичайно ж, і механізми їхнього захисту.

Словом, майстер-класів було шістнадцять! Різноманіття і конструктивність. Від усіх інститутів університету – соціальних технологій, права та суспільних відносин, інженерно-технологічного, економіки та менеджменту комп’ютерних технологій, філології та масових комунікацій, факультету біомедичних технологій, бібліотеки, відділу виховної роботи тощо.

Оригінальні ляльки-мотанки були представлені бібліотекою університету. Зроблені з паперу, проте були такими симпатичними і справжніми, що так і просилися  на руки!  Поруч з ляльками яскраво пишалися яйця-писанки – різнобарвні та візерункові, як  і самі барви літа!

Викладачем університету Анастасією Базиленко в цей день було започатковано книгу рекордів Університету "Україна": у кого із студентів найдовша коса, хто із студентів знає найбільшу кількість поезії класиків, найбільша кількість присідань, найдовше сидіння на шпагаті та ін. Вже перші десятеро рекордсменів зайняли своє чільне місце в університетській книзі рекордів!

Чимало спостерігачів зібрала біля себе карта України, яка створювалась прямо на очах, грудочка за грудочкою із кольорового піску! Створення карти проводив "Консультаційний пункт для учасників бойових дій", сама ідея належала працівнику університету Анастасії Осипенко.

Захід завершувався святковим гала-концертом, який відкрив коротким вступним словом перший проректор університету "Україна" Іван Кучерявий, який на правах в.о. Президента університету, відзначив найкращих студентів університету, вручив їм нагороди і побажав подальших успіхів.

Гала-концерт почався під перші краплі теплого літнього дощу, але і це не розігнало глядачів, які натовпом оточували все, навіть, не розкриваючи парасольок. Публіка збилася від оплесків славному колективу бандуристів "Шпилясті кобзарі", художньому колективу ансамблю естрадно-спортивного танцю "Стелз", народній артистці України Світлані Мирводі, солістці військового ансамблю Збройних сил України Тетяні Кисляк, керівнику вокального фольклорного гурту "Живиця" співробітників Університету "України", який виконав пісню "Встань, козацька слава!", вокальному ансамблю "Веремія" Центру студентської творчості Університету "Україна" та іншим виконавцям.

Свято вдалося на славу! І це вже стало традицією. Здрастуй, студентське літо!

 

Лілія Золотоноша,

журналіст університету "Україна"

 

Світлина від Університет "Україна" УУ University "Ukraine" UU. Світлина від Університет "Україна" УУ University "Ukraine" UU. 


Альбом шалених фотографій з події від Костянтина Зозулі можна подивитись на ФБ сторінці Університету за посиланням:

https://www.facebook.com/pg/UUkraine/photos/?tab=album&album_id=620064825018192 

І не забувайте на сторінці УУ натиснути вподобайку та підписатися на новини!


Автор: Лілія Золотоноша
Підрозділ: ВІДКРИТИЙ МІЖНАРОДНИЙ УНІВЕРСИТЕТ РОЗВИТКУ ЛЮДИНИ «УКРАЇНА»

до списку новин