Перемикач режиму перегляду сайту
Збільшений розмір шрифту Великий розмір шрифту Нормальний розмір шрифту
Чорно-білий В сірих відтінках Синьо-голубий
Нормальний режим
+38-067-406-53-92
Приймальна комісія
відділ оргроботи
+38-067-503-64-52
+38-067-328-28-22
Viber відділу обліку
+38-067-500-68-36
+38-067-242-71-34
Київ, вул. Львівська, 23 office@uu.ua
Група: Новини освіти Тематика: Освіта з охорони здоров'я, фізичної культури і спорту

Студенти кафедри фізичної реабілітації та фізичного виховання обирають найбільшу цінність у житті – здоров’я

Це була тема «круглого столу». Для фахівців напряму підготовки «Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини» – це ще одне джерело знань, умінь, навичок.

Автор валеології І.І. Брехман зазначав, що, «незважаючи на загальну грамотність, люди багато чого просто не знають, а якщо і знають, то не дотримуються правил здорового способу життя. А для здоров’я потрібні такі знання, які б стали буттям».

Студенти на «круглому столі» продемонстрували свої теоретичні знання щодо базових професійних компетентностей бакалавра зі здоров’я людини. Зокрема: здатність аналізувати здоров’я; здатність визначати перспективні шляхи управління здоров’ям, роль рухової активності для формування здорового способу життя та ін. Дізнались найцікавіші факти про 8 основних анатомічних систем людини. Дацова Аліна (гр.41ФР) повідомила: щоб жити стало краще, треба прибрати з життя 7 «О». Всі учасники заходу визначили свій колір «життєвої мети». Цікаві поради про здоров’я, про заряд енергії та бадьорості, оптимальне харчування, фізичну активність, солодкий сон, доброзичливе ставлення до оточуючих і до життя взагалі – все це складові на шляху досягнення здорового способу життя.

Міні-сцена «Молодь обирає здоров’я» (ролі виконували: лікар – Ареф’єв Дмитро, пацієнт – Сохань Михайло) – це теж установка на здоров’я.

Звучали на заході прислів’я, приказки, афоризми видатних людей про здоров’я. Аплодували Ірині Рязановій (гр.31ФР) за поезію «Здоров’я» Н. Красоткіної, Жанні Омелич (гр.11ФРз) за пісню про життя, яку вона виконувала жестовою мовою. Завершився «круглий стіл» грою «Ланцюг здоров’я».

Науковий співробітник літературно-меморіального музею І.П. Котляревського Скриль В.І. познайомила студентів із цікавою виставкою картин «Храми Полтавщини» (графіка) – художник Кавалір А.О.

Традиційний фінал години спілкування – смаколики і зелений чай, який китайці називають «вогнем життя». Студенти знають лікувальні властивості цього еліксиру життя.

Акцент «круглого столу» був спрямований на головне завдання, що стоїть перед людиною у відношенні до свого здоров’я, – не лікування, а творіння його. У першу чергу це має значення для молодого покоління, бо його здоров’я – це суспільне здоров’я нашої держави, це наша краса.


Підрозділ: Полтавський інститут економіки і права

до списку новин