Перемикач режиму перегляду сайту
Збільшений розмір шрифту Великий розмір шрифту Нормальний розмір шрифту
Чорно-білий В сірих відтінках Синьо-голубий
Нормальний режим
+38-067-406-53-92
Приймальна комісія
відділ оргроботи
+38-067-503-64-52
+38-067-328-28-22
Viber відділу обліку
+38-067-500-68-36
+38-067-242-71-34
Київ, вул. Львівська, 23 office@uu.ua
Група: Бібліотека

«Шевченкові слова - як правда жива»

Осяйна доля у нашого національного генія, нашого батька, нашого Кобзаря Тараса Шевченка! І блискуча доля, і тяжка, і пророча…

Як і завжди, у ці дні, що передують його річниці народження, всі прогресивні українці одягають вишиванки і читають, і декламують, і згадують творчий шлях поета, і славлять його ім’я, і його золоте у віках слово.

В Університеті «Україна» святою традицією стало проведення щорічних Шевченківських читань.

У приміщенні читальної зали відбулася презентація книжково-ілюстративної виставки «Шевченкові слова, як правда жива».

З бібліографічним оглядом «Поетична та мистецька спадщина» перед молоддю (3 курсом коледжу «Освіта» та 2 курсом кафедри менеджменту туризму університету) виступила директор бібліотеки Ніна Колесникова.

Провідним фахівцем бібліотеки Людмилою Колійчук та доцентом кафедри менеджменту туризму Наталією Бєлоусовою декламувалися уривки з поеми «Сон» Тараса Шевченка.

Студенти мали можливість доторкнутися до унікальних видань книжкової експозиції, серед якої було 14 Кобзарів різних років видань: 1840 року репринтне видання, типографії Є. Фішера; фототипія Кобзаря 1942 року видання, м. Київ, який брали з собою на фронт II Світової війни; сучасний кобзарик, який, до речі, було надруковано у видавництві «Університет «Україна» для воїнів АТО. Викликають непідробну цікавість такі раритетні видання, як «Буквар Південноруський» 1861 року, який уклав сам Т. Шевченко, де на кожну літеру абетки складені поетом вірші; «Заповіт», який виданий 150 мовами світу; перше видання революційних віршів Т. Шевченка 1859 року; укладена Іваном Огієнком книга «Нецензуровані вірші Т. Шевченка, переслідувані радянською цензурою» 1990 року видання, м. Київ, та інші рідкісні видання.

Неймовірно піднесена атмосфера Шевченкового слова, велич його душі окрилювала гостей свята та спонукала до продовження вивчення творчої біографії поета і його культурного спадку.

 

Лілія Золотоноша

Фото: Л. Колійчук

 

 

 


Підрозділ: ВІДКРИТИЙ МІЖНАРОДНИЙ УНІВЕРСИТЕТ РОЗВИТКУ ЛЮДИНИ «УКРАЇНА»

до списку новин