Перемикач режиму перегляду сайту
Збільшений розмір шрифту Великий розмір шрифту Нормальний розмір шрифту
Чорно-білий В сірих відтінках Синьо-голубий
Нормальний режим
+38-067-406-53-92
Приймальна комісія
відділ оргроботи
+38-067-503-64-52
+38-067-328-28-22
Viber відділу обліку
+38-067-500-68-36
+38-067-242-71-34
Київ, вул. Львівська, 23 office@uu.ua
Група: Новини освіти

Студенти кафедри фізичної реабілітації та фізичного виховання спілкувалися про роль професії у персональній траєкторії людини

Сьогодні в Україні виміром якості продукції вищої освіти як сектора національної економіки стає людський капітал як сукупність певних якостей людини і здоров’я, природних здібностей, освіти, професіоналізму. Зростає попит на висококваліфікованих сеціалістів-універсалів, які мають глибоку професійну компетентність, спеціалізовану професійну підготовку, навички інноваційної, підприємницької, управлінської діяльності і будуть конкурентоспроможними на національному, європейському та світовому ринках праці.

Питання про значення професії і її роль у персональній траєкторії людини, шляхи її вдосконалення, про завдання, які стоять перед майбутніми фахівцями, їх соціальну відповідальність і підтримку фахового розвитку впродовж життя, йшлося на годині спілкуванні на тему «Професія для людини як крила для птаха». Участь узяли студенти І-V курсів, які вже зробили свій вибір.

Студенти заочної форми навчання вже мають перші враження, відчуття професії. Їм було що сказати на кшталт розуміння суті професії, необхідності формування компетенції, яка є сходинкою до формування компетентності.

Форма заходу «відкрита трибуна» дала можливість реалізувати такі питання: «Що спонукало мене обрати професію за типом «людина-людина». Цікаво виконували вправи: «Портрет ідеального фахівця», «Конверт проблем». Студенти відзначали компетентності культури спілкування, етику для успішної професійної діяльності фахівця (Гамова А. – 51 СО, Євдокимова З. – 41 СР).

 

Ознайомилися з механізмом, як вивести формулу професії за типом, класом, відділом, групою. Формула професії напряму «Спеціальна освіта» виглядає так: «ЛПРФМ». Де «Л» - тип професії, «Пр» - клас, «Ф» - відділ, «М» - група.

 

Романтичну ноту заходу принесла поетична сторінка «Найважча професія – бути людиною», у форматі якої взяли участь студенти Малетич Я., Даниленко В., Рибак М., Черепенко В. (гр. 21 СО, 51 СО).

 

Цікавою була інформація про професії майбутнього, які до 2030 р. поповнять напрям типу професій «людина – людина» - естетист, герокінезіолог, посол з культури та ін. Підсумком заходу став цікавий «Рецепт для творчого фахівця».

 

Студенти кафедри завжди беруть участь у профорієнтації інституту. І цього разу вони отримали завдання на чергову кампанію набору випускників 2019-2020 р.

 


Підрозділ: Полтавський інститут економіки і права

до списку новин