Перемикач режиму перегляду сайту
Збільшений розмір шрифту Великий розмір шрифту Нормальний розмір шрифту
Чорно-білий В сірих відтінках Синьо-голубий
Нормальний режим
+38-067-406-53-92
Приймальна комісія
відділ оргроботи
+38-067-503-64-52
+38-067-328-28-22
Viber відділу обліку
+38-067-500-68-36
+38-067-242-71-34
Київ, вул. Львівська, 23 office@uu.ua
Група: Новини освіти

Студенти спеціальності «Спеціальна освіта» дізнавалися про принципи науки нутриціології на тренінгу

«Знати про їжу людина повинна не менше, ніж про математику або свою рідну мову» - вислів англійського письменника, відомого шеф-кухара Гордона Рамзі став темою тренінгу для студентів спеціальності «Спеціальна освіта» денної і заочної форми навчання (гр. 11, 21, 31, 41, 51). Адже здорове харчування – один із фундаторів, що підтримує здоров`я і настрій протягом усього життя. Здоров`я на 45-50% залежить від харчування. Їжа людини містить понад 600 речовин, необхідних для нормальної життєдіяльності організму. Саме від того, в яких співвідношеннях містяться ці речовини в раціоні, залежить стан здоров`я людини. На теперішній час загальний рівень знань про харчування не такий високий серед молоді. З усіх сторін реклама пропонує харчові продукти й заклади швидкого обслуговування – фаст-фуди, які не мають нічого спільного з раціональним харчуванням.

Японський вчений Йосінорі Осумі відкрив принцип харчування, який допомагає зберегти молодість і здоров`я. За це відкриття вчений отримав Нобелівську премію в галузі медицини. Наука про їжу, харчування людини називається «нутриціологія». Вона, безумовно, причетна до спеціальності групи «Людина – людина» і є одним із найголовніших у реалізації соціальної політики держави.

Студенти з інтересом узяли участь у теоретичній частині тренінгу, в якому розкривали секрети про продукти харчування, їх компоненти, взаємодію, споживання, засвоєння, їх роль у підтримці здоров`я.

Цікаві були виступи студентів: Георгієвської В. (гр. 11СО), Білої О. (гр. 31ФТ), Малетич Я. (гр. 21СО), Тимофєєвої О. (гр. 41ФР), Мальченка Р. (гр. 31СО).

Активну участь студенти взяли в обговоренні проблеми «Вікно харчування» (японська дієта Есіонора Осумі), зміст якої лежить в інтервальному голодуванні протягом дня (коли ми голодуємо якийсь час, клітини переробляють все старе і непотрібне, й омолоджуються). Практична складова тренінгу – столовий етикет – розпочався бліц-опитуванням на тему «Хліб – це життя». Студентка Даниленко В. (гр. 21 СО) дуже вдало відповідала на запитання про хліб як мірило духовності, нашої вихованості, й продемонструвала етикет його споживання.

Цікавою була рубрика «Столовий етикет». Не всі студенти змогли впоратися із цими завданнями. Адже до презентації було представлено понад 20 видів різноманітних продуктів – хліб, м`ясо, котлети, сирники, чай, різноманітні овочі, фрукти (апельсини, мандарини, виноград, банани, сливи, груші), цукерки. На завершення заходу раптово прозвучали поетичні рядки. Це був вірш «Вареники» (у виконанні Малетич Я.), після якого студенти пригощались улюбленою українською стравою – вареничками з капустою. Ця година спілкування стала для студентів не тільки сумою правил здорового харчування, етикетом прийому їжі. Це були правила гри під назвою ЖИТТЯ.

Хай Воно буде щасливим і здоровим!


Підрозділ: Полтавський інститут економіки і права

до списку новин