Перемикач режиму перегляду сайту
Збільшений розмір шрифту Великий розмір шрифту Нормальний розмір шрифту
Чорно-білий В сірих відтінках Синьо-голубий
Нормальний режим
+38-067-406-53-92
Приймальна комісія
відділ оргроботи
+38-067-503-64-52
+38-067-328-28-22
Viber відділу обліку
+38-067-500-68-36
+38-067-242-71-34
Київ, вул. Львівська, 23 office@uu.ua
Група: Новини освіти Тематика: Освіта з дизайну

Дивовижні лінії рисунку

Студенти першого курсу спеціальності «Дизайн» Тернопільського коледжу Університету «Україна» упродовж двох тижнів відкривали для себе нові прийоми графічного зображення.

Починалось все як на звичайній парі рисунку – натурна постановка, мольберти, листи. Але відсутній графітний олівець, який замінили ручки, лінери і фломастери.

Опанування нових графічних матеріалів вимагало пошуку нових підходів до рисування з натури. Розпочали юні дизайнери з лінії – однієї з найбільш виражальних засобів художника. Максимально спростовуючи об’єкти натюрморту, студенти намагались зобразити їх лише однією лінією, яка в креативному процесі пошуку пластики і гри з її товщиною ставала «живою». Далі, набравшись сміливості і надихнувшись роботами художників в стилі оп-арт, взялись створювати ілюзію об’єму та форм предметів усе тими ж лініями.

Згодом експерименти з лініями, їх характером і кількістю в одному рисунку привели студентів до висновку, що різноманітні лінії можуть бути штрихом. Це спонукало майбутніх спеціалістів до експериментів у тональному рисунку. Штрихи в одному напрямку; по формі предмета; вільний штрих та навіть фактурна лінія – всі ці прийоми тепер є у багажі опанованих навичок студентів-дизайнерів Університету «Україна».


Підрозділ: Тернопільский фаховий коледж

до списку новин